Instal·lació d’un sensor d’aparcament electromagnètic en un Opel Astra GTC

setembre 12th, 2007 by Tempesta48
 • catalan
 • spanish

Aquí us explicaré com ho vaig fer jo seguint les instruccions de Bufon, membre del ClubAstraH.net.

Primer vaig comprar un sensor d’aparcament electromagnètic (si voleu comprar un sensor com aquest passeu-vos per venda de sensors d’aparcament electromagnètics on trobareu més informació) ja que no volia fer servir els models tradicionals d’ultrasons que requereixen fer forats al para-xocs. Aquest model, en canvi, va instal·lat per l’interior del para-xocs i a més a més té l’avantatge de que cobreix una zona major.


sensor1.jpg

sensor2.jpg

Primer de tot hem de treure els fars del darrera. Per fer-ho, cal accedir-hi des de l’interior del maleter. Van subjectes amb dues animetes cada un.

El següent pas serà treure el para-xocs del darrera. Jo no ho havia fet mai fins ara però no costa gaire. Primer hem de treure 4 cargols (dos a cada banda) que es troben al costat de cada roda. Per fer-ho, necessitarem una clau torx (crec que era una clau del 20). A continuació haurem de treure la matrícula i a sota trobarem dos cargols més, aquest cop d’estrella.

Ara sí, tirant amb força però amb cura anirem desencaixant el para-xocs començant per un costat i acabant per l’altre. Recordeu treure les llums que il·luminen la matrícula. Surten girant-les uns 90º. El resultat és aquest:

hpim0251_1.JPG

Ara haurem de netejar bé la zona on posarem el sensor. Un cop seca, comencem des del costat esquerra del para-xocs i anem enganxant el sensor que té un costat adhesiu fins a arribar al costat dret. Tallem amb unes estisores el troç de sensor que sobri, sense por. Per protegir el sensor contra la pols i per evitar que es desenganxi en un futur, jo la vaig cobrir amb cinta aïllant com podeu veure a les fotos. A la segona podeu veure on el vaig posar jo:

hpim0252_1.JPG

hpim0253_1.JPG

Ara ens cal trobar un lloc on posar la centraleta. Jo vaig aprofitar l’espai que hi ha just a sota del far esquerra. La centraleta porta una cinta adhesiva per una cara que és suficient per enganxar-la perfectament. Això sí, netegeu la zona primer per a una millor adherència.

hpim0249_1.JPG

Ara cal passar el cable de l’altaveu des d’on està la caixa de fusibles i connectar-lo a la centraleta. Jo el vaig fixar amb una mica de cinta aïllant. L’altaveu el podeu deixar al costat de la caixa de fusibles (amb brides o com vulgueu) perquè se sent perfectament i no molesta gens.

L’altre cable s’ha de connectar al connector 🙂 del far esquerra. El cable negre va amb el cable marró del connector i el vermell al cable blanc/negre. Per fer-ho podeu tallar els dos cables i fer servir regletes o bé obrir el connector del far (tirant de tres pestanyes que té) i connectant els cables directament allà. Així us estalviareu haver de tallar cables.

Amb això ja estaria tot instal·lat. Però abans de montar-ho tot de nou seguint l’ordre invers, hauriem de montar el para-xocs i el far esquerra per fer una prova. Doneu el contacte, poseu marxa enrera i passeu aprop del para-xocs, veureu com pita. Si funciona, ja podeu montar-ho tot de nou.

Si teniu cap pregunta, comenteu-ho aquí i intentaré ajudar-vos.


7 Responses to this post

 1. Eis Asef! Anant donant voltes per aquests mons de Déu he anat a parar aqui!

  Apa salut!

 2. OSCAR

  Hola, yo tenia un sensor igual que el que has puesto tu, funcionaba correctamente,pero un dia de repente dejo de sonar. Pense que se habia roto y compre otro pero lo instalo y no pita ni nada. Sabes a que puede ser debido??

 3. jorge vega perandones

  he puesto unos sensores de aparcamiento y con el motor en marcha no me funcionan bien,pero solo con el contacto si.que puede pasar?

 4. Buenas Jorge! Con tan poca información no te puedo ayudar mucho. Es indiferente que tengas el coche arrancado o no para que funcione. ¿Qué tipo de sensor llevas? ¿Qué es lo que notas diferente?

  Oscar, ya sé que llego tarde pero si todavía no lo has solucionado, mira que tengas la conexión a la bombilla de marcha atrás bien hecha y que el zumbador funcione correctamente.

  Un saludo!

 5. Sam

  Hola!
  Jo vaig comprar un Magneti Marelli Park-02 i anava fatal, també hem donava problemes, si posava el motor en marxa suposo que era degut a alguna interferencia, el més curiós era que sol amb el contactefuncionaba perfecte, creieu que montat al costat dret en lloc de l’equerre podria funcionar millor, no se si la centraleta que porta el cotxe al costat esquerre pot fer interferències!

  A la casa després de molt insistir m’han canviat el sensor i ara el tinc dins la caixa, també estava pensant de vendre aquest i canviar de marca!

  Gràcies per l’atenció!

  SALUT!

 6. Bones Sam!

  Si et donava problemes amb el cotxe engegat pot ser perquè no vas connectar bé el positiu i també el negatiu a la llum de marxa enrere.

  Si has allargat massa l’antena pels costats, pot ser motiu d’un mal funcionament. Amb que l’antena arribi als extrems de la part posterior del para-xocs n’hi ha prou.

  Si tot això està bé, potser que vibri el cable que va de la centraleta a l’antena del para-xocs. El cable també fa d’antena i si es mou, pot estar detectant al propi cotxe com un obstacle. Si a més a més t’ho fa només amb el motor engegat, podria ser això.

  Salut!

 1. 1

  […] Al pilot dret haurem de seguir el mateix procediment però aquest cop haurem d’empalmar el cable al pin 4. Com que en aquest pilot ja hi ha una llum d’antiboira que sí funciona, al pin 4 trobareu un cable de color negre/blau. Podeu empalmar el cable nou al cable existent o bé pelar el nou cable i presionar-lo al mateix pin. Si ho feu bé, us estalviareu modificar el cablejat original i si encinteu bé els cables, el nou cable no es mourà. A la imatge hi ha altres cables connectats als pins 1 i 2, però aquest són del sensor d’aparcament eletromagnètic. […]

Leave a Response