Instal·lació d’un sensor d’aparcament electromagnètic en un Fiat Grande Punto

abril 12th, 2008 by Tempesta48
 • catalan
 • spanish


Abans de començar volia dir que aquest brico no és meu sinó de soyelmejo, qui va instal·lar en el seu Fiat Grande Punto un dels meus sensors d’aparcament electromagnètics. Ell va fer un brico que va penjar en el fòrum del Club Grande Punto i que amb el seu permís reprodueixo aquí.

El necessari:

1- Productes de neteja (alcohol i cristasol en el meu cas)
2- Per tallar (cutter i tisores)
3- Per subjectar temporal i definitivament (cinta adhesiva, cinta aïllant i americana)
4- Joc d’eines (en realitat el necessari seria un tornavís amb mànec que es giri -per no haver de desmuntar rodes- i puntes -torx 30 i una d’estrella normal, jo vaig usar ph2-). El meu l’he comprat al carrefour per 9€ per tenir un tornavís que girés el mànec per veure si tenia sort i no havia de desmuntar roda.
5- Sensor de d’aparcament (essencial), compost per banda d’alumini (sensor), caixa de centraleta i altaveu.
6- Manta per donar recolzar el para-xocs sense ratllar-lo.

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

Doncs anem al tema:

РEl primer ̩s desmuntar el para-xocs:

En cada pas de roda té 4 cargols (el de dalt és torx i els 3 de sota estrella). Els més difícils de treure són els dos de baix, encara que amb el mànec del meu tornavís, no vaig haver de desmuntar roda per sort. (VERMELL)

Sota del para-xocs té 4 cargols més: els dels laterals són d’estrella i els dos més centrats torx. (BLAU)

En la boca de càrrega duu dos cargols torx més que es troben en els laterals. (GROC)

Si necessiteu desmuntar també l’embellidor de dins el maleter per passar cables, es fa amb dos cargols estrella en els laterals a la part de dins del maleter, i afluixant els dos cargols (hexagonals) que aguanten el ganxo del pany de la porta del maleter. Jo ho vaig desmuntar però no em va servir de res perquè vaig passar els cables i montar la centraleta i tot a l’esquerra. (VERD).

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

– Ara cal tirar del para-xocs sense por cap a enrere, començant per un lateral i acabant per l’altre, per treure les grapes que ho subjecten. Quan se solti heu de desconnectar les llums (dues de matrícula, marxa enrere i antiboira) abans de col·locar-lo al terra, doncs tenen poc cable. Quan està totalment lliure, col·loqueu-lo al terra sobre la flassada (rosa, molt important jejeje).

– Doncs toca netejar la zona on el col·locareu. Jo he triat el lloc de la foto perquè és la part més sortint del para-xocs, cadascú que el posi on vulgui. També l’he protegit amb cinta americana perquè no li afecti la humitat.

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

РAra comencem amb la part el̬ctrica:

Toca buscar-li ubicació a la centraleta. Jo l’he col·locada on la caixa de fusibles del maleter (que no sabreu on és segur). Doncs darrere del guarnit de la part esquerra del maleter. Se li connecta la clavilla que uneix la centraleta amb l’altaveu i l’alimentació i llest.

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

Ara passem els cables (el que va a la llum de marxa enrere per alimentar-se quan fiquem marxa enrere i el faston que uneix la banda d’alumini amb la centraleta) de la centraleta fins a l’exterior del cotxe. Jo els he tret per l’entrada/sortida d’aire que té el maleter en un dels costats, i que es veurà quan treieu el para-xocs.

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

Hem d’agafar corrent del cable que alimenta la llum de marxa enrere. Jo l’he agafada d’aquest cable, pelant-lo una mica, empalmant cables i protegint amb cinta aïllant, cadascú que faci el que vulgui, també es poden usar “crancs” o robacorrents, però el típic és pelar i empalmar (per mal que soni jejeje). Cable BLANC de la llum de marxa enrere amb cable VERMELL del sensor, i el NEGRE d’ambdós junts.

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

Ens queda col·locar el “xiulet” en algun lloc. Jo l’he col·locat on la presa de corrent del maleter, a la part superior perquè no es vegi, va enganxat amb un adhesiu (igual que la centraleta, que si ja la teniu connectada, heu de enganxar-la amb la cinta de doble cara que porta).

Instal·lació del sensor electromagnètic en un Fiat Grande Punto

– Doncs toca tornar a col·locar-ho tot al seu lloc. Primer llums (em va costar bastanta feina), recordeu que són 4. Després connecteu el faston de la banda d’alumini amb el que heu tirat des del maleter (que no s’us oblidi o tocarà desmuntar-ho tot després) i el protegiu amb la funda de goma que porta el faston.

Poseu el para-xocs al seu lloc fent que les grapes facin el seu treball (ara és el moment de veure si el sensor funciona, que si no després tocarà desmuntar-ho tot de nou) i col·loqueu tots els cargols de nou (recordeu, 14 ó 18 depenent de si vau desmuntar o no la tapa del maleter).

I “colorín colorado este brico se ha acabado”. (ho sento, no he sabut traduir-ho)

PD: No poso fotos de l’abans i el després doncs és ximpleria perquè no es veu jejeje

I ara 3 fotos (amb el mòbil) al garatge: La primera quan comença a xiular per primera vegada, la segona, el segon to del sensor, i la ultima és quan la xiuletada és continu per què et detinguis! Apura, eh??? jejeje

Jo em conformaré amb parar en la segona xiuletada, si necessito el tercer xiulet, és que el lloc és massa petit i jo no hi aparco xD

Si voleu comprar un sensor com aquest, contacteu amb mi.


2 Responses to this post

 1. Ruben

  hola me llamo ruben y necesito ayuda
  me compre las bombillas para la matricula en blancas, pero me dicen q no valen , qnecesito ponerle un adaptador.llevan razon las e provado y no me van o se me qdan encendidas,me da fallo en el ordenador del coche, aver si me podeis ayudar, muchaS GRACIAS

 2. Buenas Ruben!

  En qué coche las quieres instalar? Si te dan error en el ordenador del coche, deberás ponerles unas resistencias en paralelo para incrementar el consumo y que así no den error.

  Puedes contactar conmigo por correo-e. Lo podrás encontrar aquí en el Blog (es que si lo pongo aquí seguro que me lo pillan los spammers).

  Un saludo!

Leave a Response