Com instal·lar una presa d’encenedor al maleter d’un Opel Astra GTC

maig 12th, 2008 by Tempesta48
 • catalan
 • spanish

Brico fet seguint les instruccions d’Isma150 del Club Astra H. Agraïments i records per a ell. Per fer aquesta instal·lació necessitarem una presa d’encenedor, una mica de cable vermell (positiu) d’1,5mm i un altre de marró (massa) i un fusible de 15A. Aquesta presa d’encenedor ja ve de sèrie en l’Opel Astra SW però no així en el GTC ni en la versió de 5 portes de l’Astra.

Per instal·lar una presa d’encenedor al maleter, primer hem de saber d’on treure el positiu i negatiu per a la nostra instal·lació. En aquest cas, per al negatiu farem servir un cargol de massa que hi ha a la xapa del cotxe, aproximadament on s’indica a la foto. Després explicaré com arribar-hi.

Caragol de massa al maleter

El positiu el treurem del connector XR3 que proporciona tensió constant, és a dir, sempre té tensió encara que treguem la clau del contacte. Per a això, haurem de desconnectar el connetor XR3 i obrir-lo tirant dels cables mentre obrim dues pestanyes que hi ha al connector. Busquem el born número 2 i hi connectem el cable de color vermell. Ja podem tancar el connector però és recomanable no connectar-lo de nou fins a finalitzar la instal·lació per evitar contactes amb qualsevol objecte metàl·lic.

Per assegurar la instal·lació, utilitzarem un fusible de 15A que és la intensitat màxima que suporta el cablejat. El fusible és el FR30 i el podeu situar a la següent foto. Pot ser que ja us vingui instal·lat de sèrie, però sinó, l’haureu de posar.

Connector XR3 i fusible FR30

Esquema de la instal·lació (agraïment de nou a Isma150 del Club Astra H):

Esquema de la instal·lació

Per arribar al caragol de massa, primer haurem de treure la moqueta i la peça de plàstic on hi ha el pany del maleter. Per treure la moqueta, aprofiteu aquesta marca per tirar d’ella.

Treure moqueta del maleter

Per treure la peça de plàstic, cal treure les 7 pestanyes que veieu a la foto.

Peça de plàstic del maleter

Ara ja podrem treure dues pestanyes que hi ha a la moqueta al costat esquerra del maleter per arribar millor al caragol de massa. El podeu afluixar amb una clau de 10.

Aquí podeu veure la presa d’encenedor un cop instal·lada al seu lloc.

Situació de la presa d’encenedor al maleter

I aquí un detall dels seus connectors.

Detall dels connectors de la presa d’encenedor

La veritat és que és una instal·lació bastant fàcil i entretinguda de fer i que segur que ens servirà en el futur, per exemple, per carregar el mòbil, connectar uns llums de neó, una nevera portàtil…


6 Responses to this post

 1. toni

  ostia de puta mare tiu.
  tu no sabras pas per on pasen els cables per poder ficar un subwoofer el malateru?
  ets un crak

 2. Gràcies! 🙂

  Doncs quan jo vaig instal·lar l’obertura automàtica del maleter vaig haver de passar uns cables des del maleter fins al comandament de les llums que hi ha a l’esquerra del volant. Per fer-ho, vaig baixar els cables des del comandament de les llums pel lateral, els vaig passar per la montura que hi ha sota la porta (es desmonta fàcilment, va tansols amb grapes) i després pel darrere de les moldures dels seients posteriors. I d’allà al maleter. No sé si m’he explicat bé però sinó, escriu-me un correu-e i t’ho intento explicar millor, ok?

  Salut company!

 3. Vanessa Sanchez león

  Acabo de hacer esta instalación y al conectar el teléfono al cargador, parpadea la luz del maletero y se apaga, a que se puede deber esto???

 4. Hola Vanessa, imagino que habrás cogido el positivo de la luz del maletero o sino, quizá tengas algún problema con la masa. Lo que te ocurre es raro la verdad pero si has seguido las instrucciones de esta página, no te debería de pasar eso.

 5. Vanessa Sanchez león

  Gracias por tu contestación, he comprobado en el tis que el positivo de la luz del maletero cuelga del conector que hay justo debajo de color negro/azul, por lo que no entiendo nada, el positivo de la toma de mechero lo he cogido de dónde indicas, (fusible 30, 15 amperios de la rec) por lo que debería de ser problema de masa (creo…) Cómo podría solucionar esto?? Gracias, un saludo.

 6. Si estás cogiendo el positivo directamente del fusible, quizá venga de ahí el problema. Yo no lo hago así, sino del pin 2 del conector XR3. Si eso tampoco es, prueba con otro mechero o con otro cargador porque la parte eléctrica de la instalación no puede ser más sencilla. Poco más puede fallar ahí. Cuando lo resuelvas, dime lo que era por favor. ¡Suerte!

Leave a Response