Àrabs: els dolents de la pel·lícula

gener 28th, 2009 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

Sinopsi: Quina imatge es dóna normalment dels àrabs? Ara, en ple conflicte de Gaza, “60 minuts” emet un documental molt crític sobre el comportament de Hollywood i moltes pel·lícules plenes de prejudicis que donen una imatge estereotipada sobre el món àrab, la seva cultura i la seva realitat. En el programa, surt una llarga entrevista amb Jack Shaheen, antic corresponsal a l’Orient Mitjà dels informatius de la CBS, consultor de Nacions Unides i membre de comitès de drets humans. Shaheen ha dedicat molts llibres i conferències ha parlar de la imatge que es dóna del món àrab.

Es tracta d’un reportatge innovador que analitza una calúmnia persistent en la història del cinema que ningú no ha denunciat, ni durant de l’època del cinema mut ni avui. En el reportatge, hi intervé el prestigiós doctor Jack Shaheen, que ha analitzat el llarg historial d’imatges negatives dels àrabs, des dels bandits beduïns fins als terroristes armats, passant per les donzelles submises i els xeics sinistres. A més, el reportatge explica els orígens d’aquestes imatges estereotipades, el seu desenvolupament en moments clau de la història dels Estats Units i la importància que tenen actualment.

El doctor Shaheen demostra que la persistència d’aquestes imatges al llarg del temps ha fet que el públic interioritzés prejudicis contra els àrabs i la seva cultura i ha reforçat una visió injusta dels àrabs i dels efectes de la política interior i exterior dels Estats Units en les seves vides. El reportatge incita a observar críticament les conseqüències socials, polítiques i humanes que es deriven de no denunciar aquestes caricatures de Hollywood i convida els espectadors a reconèixer la necessitat de punts de vista diferents que facin justícia a la diversitat del poble àrab i a la realitat i la riquesa de la seva història i la seva cultura.

reelbadarabscover

Un documental dirigit per Sut Jhally.
Producció: Jeremy Earp.
Media Education Fundation.

Descarregar documental de l’eMule: Reel.Bad.Arabs.2006.DVDRiP.XViD.avi [699.02 Mb]

Descarregar subtítols en castellà: Subtítols en castellà


0 Responses to this post

  1. No Comments

Leave a Response