Les Botigues de Sitges és incívica!

agost 12th, 2010 by Tempesta48

Sí, sí, però no em refereixo pas als seus habitants sinó al seu ajuntament, l’ajuntament de Sitges.

Fixeu-vos, per exemple, en el cartell de l’esquerra penjat d’un fanal: “Gaudim de Sitges amb respecte”. Doncs sembla curiós que l’ajuntament demani respecte penjant aquest cartell, on també s’hi veu un fanal, precisament d’un fanal de l’enllumenat públic que quan cauen quatre gotes comptades, deixa de funcionar.

Cal deixar clar primer què vol dir civisme. Civisme ve de cívic i segons el diccionari de l’Enciclopèdia catalana, la definició és: Zel pels interessos i per les institucions de la pàtria.

Això és el que diu l’article 56.1 del capítol 10è, títol 2n de l’Ordenança de civisme de Sitges:

1. No són permeses les conductes vandàliques, agressives o negligents en l’ús del mobiliari urbà que generin situacions de risc o perill per a la salut i la integritat física de les persones o els béns.

No tenir enllumenat públic per exemple a l’Avinguda de Les Botigues de Sitges, on passa la carretera C-245, genera situacions de risc i perill per a la salut i la integritat física de les persones i de retruc, dels béns en cas d’accident. L’ajuntament de Sitges, incívic, perquè no en té una cura eficaç en el compliment de les seves obligacions.

Què dir ja quan cauen 5 gotes comptades, quan els veins ja estem esperant a veure quan marxarà l’electricitat o quan patirem alts i baixos en la tensió, que posa en risc els nostres béns.

Si tornem a l’Ordenança de civisme de Sitges, trobem a l’article 31 del capítol 5è, títol 2n:

1. No és permés fer necessitats fisiològiques, com ara defecar, orinar, escopir, i altres ostentacions públiques de manca d’higiene, als espais públics, llevat de les instal·lacions o elements que estiguin destinats especialment a la realització d’aquelles necessitats.

Que jo sàpiga, no hi ha cap vàter o lavabo públic a Les Botigues de Sitges. Tampoc podem comptar amb els locals ja que no tan sols no n’hi ha gaires a Les Botigues, sinó que molts impedeixen el seu ús a no ser que es consumeixi. Per tant, deixen de ser gratuïts. Quina opció ens queda llavors?

I així podria estar-m’hi una bona estona, comentant les mancances de la xarxa telèfonica (perquè no tenim cap alternativa viable al parell de coure), la manca de contenidors per al reciclatge, etc.

Si voleu comentar quelcom o compartir aquest article, podeu fer-ho a continuació.


1 Response to this post

  1. tar

    yo creo, que cada ajuntamiento sea cual sea mira por su beneficio.
    que quiero decir con eso, quiero decir que las palabras se las lleva el viento, que todo lo pintan muy bonito de cara al publico, pero luego no hacen nada para agradarnos, se dedican a hacer cuatro cosas para que nos callemos la boca y ya esta.
    Y cambiando de tema,multas a monton, parar a cualquier coche en busca de multas a porron, mala educacion hacia conductores a porron.
    Es indignante que unas personas que tienen el poder para mejorar la calidad de vida de las personas, dejen de lado el tema y prefieran quedar bien delante de la poblacion.

Leave a Response