The Corporation (La corporació): Institucions o psicòpates?

gener 12th, 2011 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

Ara estareu llegint això des d’un PC, Machintosh, iPhone… i potser tingueu al costat una beguda d’una marca coneguda. La roba que porteu potser sigui de marca també, amb l’anagrama ben visible per a que es vegi quina roba portem. Tot el que ens envolta està controlat per grans corporacions, però aquestes mai en tenen prou. Tant si algun cop us heu plantejat si realment estem vivint a Matrix com si sou un/a feliç de la vida que troba la felicitat en el consumisme, crec que haurieu de seguir llegint.

Aquest documental ens mostra l’evolució de les corporacions des de la seva creació fins avui dia (va ser rodat el 2003). Espero però, que a vosaltres també us arribi i que a mi, per exemple, m’ha dut a escriure aquestes línies. Moltes vegades parlem dels problemes que tenim en el nostre dia a dia. La majoria són deguts a aquestes grans corporacions, directa o indirectament, però poques vegades anem més enllà. Jo sempre he dit que el poder està en les persones, en el poble, ja que nosaltres som responsables de les nostres accions. Les grans corporacions menyspreen la persona, l’individu, però sense ell no obtindrien beneficis. Potser un individu aïllat no pugui canviar el món, però aquest individu pot fer veure les coses d’una altra manera al seu veí, aquest a l’hora als seus veïns i així successivament. Espero amb aquest article doncs, aconseguir que algú vegi el reportatge i que se n’adoni de que no està sol, que moltes persones pensem com ell/a i que entre tots i totes podem canviar les coses que no ens agraden. Si més no, parlem-ne!

Ja n’hi ha prou de queixar-se sense tenir la valentia d’anar més enllà i prendre accions concretes. Segur que cadascú de nosaltres, en la mesura del possible, pot fer alguna cosa per canviar aquesta tendència. Per a alguns el socialisme o el comunisme no siguin la solució, però qui pot creure encara en el capitalisme? Aquest sistema no és sostenible i tard o dora petarà. Potser que entre tots anem frenant aquesta tendència o busquem una sortida abans d’estabellar-nos de ple contra el mur.

Si heu arribat fins aquí, potser volgueu veure el documental. Aquí teniu els enllaços als 3 capítols. Gràcies a PeliculasYonkis per donar-me la oportunitat de veure’l.

http://www.megavideo.com/?v=48IEDNP4

http://www.megavideo.com/?v=F3D98T2C

http://www.megavideo.com/?v=7AI27NRK

Salut i revolució!


0 Responses to this post

  1. No Comments

Leave a Response