Substitució dels antiboira per llums diurnes en un Opel Astra OPC

octubre 4th, 2012 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

Aquest brico és vàlid per a qualsevol Opel Astra OPC o GTC amb para-xocs OPC original o kit OPC Line 2.

Començarem desmontant la calandra, para-xocs i far del costat conductor.A continuació retirarem les llums antiboira i posarem al seu lloc els nous fars de llum diurna. Van collats amb els mateixos anclatges de les llums antiboira i per tant és treure un i posar l’altre.

Durant les proves, he observat que la tensió proporcionada per la llum de posició, que és l’encarregada de commutar les llums diurnes, no és gens estable. Això fa que les llums de dia de vegades s’encenguin parcialment i/o parpellegin. És per això que instal·larem dos relés per solucionar aquest problema i ja posats, per aïllar el positiu de qualsevol altre cablejat, agafant els 12V directament de bateria.

Ara us explicaré com connectar els dos relés que necessitarem per fer funcionar les llums correctament. Començarem primer pel relé que ens donarà els 12V necessaris per alimentar les llums diurnes només donar el contacte. Això ens permetrà aïllar la nova instal·lació i no sobrecarregar la instal·lació original del vehicle. Aquí teniu una foto del relé un cop instal·lat.

Aquí teniu el detall del cablejat d’aquest relé.

Terminal 30: cable color blanc (positiu de bateria)
Terminal 85: cable color negre (massa de bateria)
Terminal 86: cable color vermell (de la llum de l’encenedor)
Terminal 87: cable color blanc (a les llums diurnes)

Seguint el cable de color vermell, aquí podeu veure on es connecta, a la llum de l’encenedor que és un positiu sota contacte. El positiu de l’encenedor no val perquè és positiu constant.

Aquí podeu veure d’on agafem els positius pels dos relés i a la segona imatge d’on agafem els negatius.

Ara instal·larem un segon relé, que ens permetrà commutar les llums diurnes. Aquestes s’encendran al donar contacte i s’apagaran al encendre les llums de posició.

Començarem buscant el cable d’alimentació de la llum de posició. És un cable de color gris/negre al que empalmarem un cable (a la imatge de color groc).

Terminal 30: cable color vermell (positiu de bateria)
Terminal 85: cable color negre (massa de bateria)
Terminal 86: cable color groc (de la llum de posició)
Terminal 87: cable color groc (a les llums diurnes)

Porta-relé amb el relé i els cables un cop connectats.

Aquest és el resultat un cop instal·lats els dos relés.

Salut!


0 Responses to this post

  1. No Comments

Leave a Response