Canvi d’oli en un Opel Monza 3.0E

octubre 6th, 2012 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

Com que no havia fet mai un canvi d’oli, vaig preferir provar primer amb uns cotxes més senzills com són l’Opel Monza i l’Opel Manta. En aquest cas, comentaré sobre l’Opel Monza amb motor 3.0E.

Vaig comprar dues garrafes de 5l. d’aquest oli, 10W40 semisintètic. Amb 10 litres vaig tenir prou pel Monza i el Manta.

També vaig necessitar aquesta eina per treure els filtres, ja que estaven molt collats.

I aquí una imatge de la volandera i de la caixa del filtre amb referència 6 50 383.

Per recollir tot l’oli brut vaig fer servir una ampolla d’aigua de 8l. que vaig retallar per un dels costats. Per treure el cargol vaig necessitar una clau del 19. També vaig treure el tap de l’oli per permetre que entrés l’aire i es buidés més de pressa.

Aquí podeu veure a la dreta l’oli caient i al fons el filtre d’oli.

Aquest és tot l’oli que vaig recollir, uns 4,4l. aproximadament.

A continuació vaig mullar amb una mica d’oli net la junta de goma del nou filtre d’oli (a la imatge es veu el filtre d’oli del Manta). Vaig treure el filtre antic amb l’eina i vaig col·locar el nou, apretant fort però tan sols fent servir les mans.

Arribats a aquest punt, ja tan sols vaig haver de tornar a col·locar el cargol al càrter amb la volandera nova i omplir amb oli nou.

Salut!


0 Responses to this post

  1. No Comments

Leave a Response