Facebook a favor de les baralles de gossos

juliol 4th, 2013 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

La xarxa social Facebook, amb al voltant de 900 milions d’usuaris repartits per tot el món, assegura a la seva pròpia xarxa social que la missió de Facebook és la de fer un món més obert i connectat. Però aquesta eina, és utilitzada de vegades per persones indesitjables per compartir informació i fotos de fets que són il·legals i moralment deprobables. Per això, la pròpia xarxa social disposa d’un sistema de denúncia que permet a qualsevol usuari denunciar una pàgina de Facebook. Els moderadors, després de revisar els fets denunciats, decideixen si la pàgina mereix continuar a Facebook o no.

Facebook no està exempta de polèmica des de la seva creació, ja que Harvard, la universitat on va estudiar el fundador de Facebook, el jueu Mark Zuckerberg, va denunciar que aquest va hackejar la seva xarxa. A més a més, altres estudiants de Harvard asseguren que Mark Zuckerberg els va robar la idea per crear la seva xarxa social, demorant el projecte que els primers li havien encarregat.

Recentment, usuaris de Facebook estan denunciant pàgines i perfils de persones que comparteixen imatges de baralles de gossos. Aquestes imatges estan a disposició de qualsevol usuari de Facebook, independentment de la seva edat i s’ha pogut comprovar que la franja d’edat majoritària dels seus visitants està per sota de la majoria d’edat. Aquesta informació no hauria d’estar a disposició de cap usuari, però menys encara de menors d’edat. No vaig a compartir imatges extretes d’aquestes pàgines de Facebook.

Facebook està responent a aquestes denúncies dient que no són motiu suficient per tancar aquestes pàgines, donant a entendre doncs que la direcció de Facebook està a favor d’aquests fets. Les pàgines a la mateixa xarxa social en contra d’aquests fets tenen més suport, per sort, que les pàgines denunciades, però tampoc sembla importar-los gaire. Per això, he decidit escriure aquest article, perquè la gent que no utilitzi Facebook o els que si tinguin un compte en aquesta xarxa social però no hagin informat d’aquests fets, puguin prendre les seves pròpies decisions. Si els administradors de Facebook diuen que la seva missió és la de fer un món més obert i connectat, demostrem’ls-hi que no necessitem la seva xarxa per organitzar-nos i fer-los veure que el seu poder rau en nosaltres, en els seus potencials usuaris i que sense nosaltres, Facebook no és res. Que decideixin de part de qui volen estar.


3 Responses to this post

  1. Yo creo que facebook “NO” debe permitir las peleas de perros, es muy absurdo, ya hay menores que entran a las páginas, y con eso no estamos enseñando AMOR si no odio a nuestros Hermanos Menores, igualmente no estoy de acuerdo que en facebook suban los usuarios chicas en paños menores, debemos respetar a los demás. Se supone que no está permitido. Ni sexo…ni cosas indecentes, menos PELEAS DE PERROS.

  1. 1

    […] Facebook defiende las páginas de peleas de perros […]

  2. 2

    […] Facebook a favor de les baralles de gossos […]

Leave a Response