Canvi de filtre de combustible en un Opel Astra GTC (motor Z19DT)

octubre 26th, 2013 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

En aquest brico us ensenyaré com canviar el filtre de combustible en un Opel Astra GTC 1.9 (amb motor Z19DT). De passada us ensenyaré a desmontar els braços dels eixugaparabrises perquè un treballador poc qualificat me’n va montar un malament quan em van haver de canviar el parabrises.

Començarem obrint el capó i retirant la goma que va de banda a banda. Va a pressió, pel que surt simplement tirant cap a dalt. Jo vaig aprofitar per lubricar-la amb un producte per a goma negra que podreu trobar a Tempesta Tuning: http://www.tempestatuning.net/index.php?main_page=product_info&cPath=85&products_id=554

filtrecombustible_1

Ara si aixequeu amb compte el plàstic superior veureu els 2 cargols del 13 que subjecten el suport del filtre de combustible.

filtrecombustible_2

Però primer haurem de treure aquest plàstic i per això, abans haurem de treure també els braços dels eixugaparabrises. Aquí vaig aprofitar per montar bé el que estava tort. Gràcies Carglass…

Treiem els taps que protegeixen els cargols i amb una clau del 16 els retirem.

filtrecombustible_3

filtrecombustible_4

Ara ja podrem treure el plàstic. Va subjectat per 5 pestanyes a la part superior. Per retirar-lo completament caldrà també desmontar els sortidors de l’aigua però jo els vaig deixar i tan sols vaig apartar el plàstic el necessari.

filtrecombustible_5

Compte al treure-les, ja que es poden trencar. Si es queden al cotxe no passa res, es poden treure i tornar a montar al plàstic.

filtrecombustible_6

Anem per fi al filtre de combustible. Desconnectem primer el connector rosa i seguidament, amb una clau del 8, treiem el cargol que aguanta la tapa al seu lloc.

filtrecombustible_7

filtrecombustible_8

Amb un tornavís pla ara haurem de treure els dos tubs del combustible, que són el d’entrada i el de retorn. S’ha de presionar a la part blava per ambdós costats i tirar amb compte. Com que tindran combustible al seu interior, jo vaig improvitzar un dipòsit per recollir el que es pogués vessar.

filtrecombustible_9

filtrecombustible_10

Un cop trets els dos cargols de la segona imatge, ja podem treure el filtre amb el seu suport, però abans de poder-lo treure del cotxe haurem de treure les grapes assenyalades.

filtrecombustible_11

I per fi, ja ho tenim fora. Necessitarem una eina especial per poder-ho obrir. L’eina encaixa amb una clau de 1/2″.

filtrecombustible_12

filtrecombustible_13

Com que no disposava d’un banc per aguantar el suport i poder-ho obrir, vaig fer-ho amb el suport encara montat al cotxe. Amb molt de compte perquè tot és de plàstic.

filtrecombustible_14
Aquí podeu veure la peça desmontada amb l’eina especial. Tirant cap adalt treure’m la part superior amb el filtre.

filtrecombustible_15

filtrecombustible_16

Aprofitem per treure les possibles restes d’aigua que puguin haver-hi a dins i ja podem montar el nou filtre i la junta. Jo vaig fer servir un filtre original amb referència 95599129 / 08 18 012 que trobareu aquí: http://www.recambiosopel.net/index.php?main_page=product_info&cPath=6_49&products_id=34

filtrecombustible_17

filtrecombustible_18

Ara ja tansols queda montar-ho tot a l’inversa. Aneu amb especial cura quan torneu a tancar la rosca amb l’eina especial. Ha d’estar ben montada i apretada per a que no vessi el combustible.

Espero que us sigui d’utilitat!


0 Responses to this post

  1. No Comments

Leave a Response