Activar segona llum d’antiboira posterior en un Opel Astra GTC

novembre 3rd, 2013 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

Aquest brico s’ha fet en un Opel Astra H/GTC amb REC (Rear Electrical Centre). S’ha de tenir en compte perquè sense REC o en altres carroceries (5 portes, SW, etc.) potser canviïn els colors dels cables o els pins a utilitzar. Dit això, activar la segona llum posterior d’antiboira en aquest cas és tant senzill com afegir un cable d’un pilot a l’altre!

Primer de tot desmontarem el plàstic que cobreix la part posterior del maleter. Així tindrem fàcil accés per poder passar el cable d’un costat a l’altre. La peça va instal·lada amb 7 grapes que veureu a la imatge. Tan sols cal tirar per on estan les grapes per desencaixar-les.

tapa maleter

Un cop fet això, obrim les trampetes a banda i banda del maleter i treiem els dos pilots. Aquests s’aguanten per dues rosques blanques de plàstic que podem treure amb les mans. Pot costar trobar-les al principi.

connector dret

Ara hem de mirar el cablejat per saber de quin pin d’un connector hem de passar el cable a l’altre pilot. Per simplificar-vos la feina, aquí teniu un esquema tret del TIS. Com podreu veure, s’ha de passar un cable del pin 4 del connector esquerra al pin 3 del connector dret. La llum marcada com a número 5 és la d’antiboira. Malgrat aparegui el cable a l’esquema, al cotxe no el trobareu.

Cablejat

Per saber quin és el pin 3 del pilot dret podeu fixar-vos en el connector ja que estan numerats. Sinó, sabent que el cable de massa és de color marró i que es troba al pin 6, podeu anar comptant. Al pin 3 no trobareu cap cable. El que heu de fer, és agafar un cable de com a mínim 0,5mm de diàmetre i pelar-lo per l’extrem prou com per surti una mica pel connector. Així ens assegurem que farà contacte un cop connectar al pilot. Com veureu a la foto, el connector es pot obrir per tenir millor accés als pins. Per obrir-lo, heu de treure amb un tornavís de punta plana les tres pestanyes que l’aguantes. Estan assenyalades amb un punt blau a la foto.

Connector dret

Un cop connectar el cable i montat el pilot, aquest és el resultat vist des de dins.

connector dret

Ara passem el cable fins a l’altra banda per l’espai que queda després d’haver tret el plàstic del maleter. Podeu fer servir el cablejat existent per lligar-ho tot junt. A la imatge, el cable nou és el cable de color negre.

cablejat maleter

Al pilot dret haurem de seguir el mateix procediment però aquest cop haurem d’empalmar el cable al pin 4. Com que en aquest pilot ja hi ha una llum d’antiboira que sí funciona, al pin 4 trobareu un cable de color negre/blau. Podeu empalmar el cable nou al cable existent o bé pelar el nou cable i presionar-lo al mateix pin. Si ho feu bé, us estalviareu modificar el cablejat original i si encinteu bé els cables, el nou cable no es mourà. A la imatge hi ha altres cables connectats als pins 1 i 2, però aquest són del sensor d’aparcament eletromagnètic.

connector esquerra

Ara ja només queda montar-ho tot de nou i provar les llums d’antiboira posteriors.

Salut!


0 Responses to this post

  1. No Comments

Leave a Response