Reparar disc dur extern Seagate M3 500GB

gener 20th, 2015 by admin
  • catalan
  • spanish

Com a tot disc dur extern per USB, el Seagate M3 no és aliè als problemes de desendollar-lo abans de desmuntar-lo de forma segura al sistema operatiu. Si ho fem, correm el risc de que el disc dur es quedi a mig procés, quedant-se el capçal bloquejat i per tant, deixant inservible el disc dur. Si ens passa això i veiem que el sistema operatiu ni tan sols el reconeix, el que comento a continuació podria ser una solució.

Primer cal desmuntar la tapa de plàstic superior. Per fer això, cal agafar un cúter o ganivet molt prim i anar fent palanca on estan les 10 pestanyes. A la imatge de sota podeu veure on es troben.

Tapa

Un cop treta la tapa, podem treure el disc dur de la part inferior de la caixa i treure la goma que el protegeix. Ara caldrà obrir la tapa superior del disc dur. Per a això, caldrà treure els 7 cargols Torx. A simple vista en veurem només 6, però n’hi ha un amagat. A continuació teniu la seva ubicació.

Cargols1

Cargols2

Traiem la tapa superior i a partir d’ara, anirem amb molt de compte de no tocar el disc dur amb els dits i de que no hi entri pols. Si veiem el capçal en posició no inicial, és a dir, a qualsevol part del disc dur i no a la dreta de tot, que és on hauria d’estar, procedirem a moure’l manualment.

Per a això, l’empenyem amb suavitat però mai pel capçal perquè correm el risc de ratllar el disc dur. L’empenyerem per on s’indica a continuació i en el sentit de la fletxa de color vermell.

Error

El capçal haurà de quedar on s’indica en aquesta imatge.

Solució

Un cop fet això, ja podem procedir a tapar de nou el disc dur i provar-lo abans de muntar-ho tot de nou. Si el sistema operatiu reconeix de nou el disc dur, ja podrem muntar-ho tot i continuar fent-lo servir.

Recordeu, sempre, esperar a que el sistema operatiu ens indiqui que ja és segur desconnectar el dispositiu del sistema.


0 Responses to this post

  1. No Comments

Leave a Response