Reparar disc dur extern Seagate M3 500GB

gener 20th, 2015 by admin
  • catalan
  • spanish

Com a tot disc dur extern per USB, el Seagate M3 no és aliè als problemes de desendollar-lo abans de desmuntar-lo de forma segura al sistema operatiu. Si ho fem, correm el risc de que el disc dur es quedi a mig procés, quedant-se el capçal bloquejat i per tant, deixant inservible el disc dur. Si ens passa això i veiem que el sistema operatiu ni tan sols el reconeix, el que comento a continuació podria ser una solució.
Continue reading ‘Reparar disc dur extern Seagate M3 500GB’

Tags: , , , , , ,

Restringir l’accés als comptes de correu electrònic mitjançant l’adreça IP

octubre 10th, 2014 by admin
  • catalan
  • spanish

En aquest article ens centrarem en protegir l’accés als comptes de correu electrònic restringint per l’adreça IP. En aquest cas, estem fent servir Dovecot amb MySQL. Aquest mètode és especialment útil si volem permetre l’accés a un compte de correu electrònic a una sola adreça IP o si per contra, volem bloquejar l’accés a una determinada adreça IP degut a l’SPAM.

Abans de començar, caldrà tenir instal·lat Dovecot amb usuaris virtuals mitjançant MySQL (en aquest cas, amb ISPConfig 3). Si no feu servir ISPConfig 3 caldrà que reviseu la taula de la base de dades i/o els noms de les columnes a les consultes.
Continue reading ‘Restringir l’accés als comptes de correu electrònic mitjançant l’adreça IP’

Tags: , , , , , , , ,

Fiabilitat d’un disc dur amb S.M.A.R.T. a Linux

maig 25th, 2014 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

Ahir vaig fer una repassada a l’estat del disc dur del servidor. Ja que aquest no és un disc dur nou i ja té moltes hores d’ús, vaig fer servir SMART per veure la seva fiabilitat. Això està fet sobre una plataforma CentOS 6.5. Primer farem un test curt per veure si hi ha alguna errada sense haver de fer un test llarg, que pot trigar hores.

En aquest exemple suposem que el disc dur és SATA i es troba a /dev/sda.

# smartctl -t short /dev/sda
Continue reading ‘Fiabilitat d’un disc dur amb S.M.A.R.T. a Linux’

Tags: , , , , , , ,

Activar segona llum d’antiboira posterior en un Opel Astra GTC

novembre 3rd, 2013 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

Aquest brico s’ha fet en un Opel Astra H/GTC amb REC (Rear Electrical Centre). S’ha de tenir en compte perquè sense REC o en altres carroceries (5 portes, SW, etc.) potser canviïn els colors dels cables o els pins a utilitzar. Dit això, activar la segona llum posterior d’antiboira en aquest cas és tant senzill com afegir un cable d’un pilot a l’altre!

Continue reading ‘Activar segona llum d’antiboira posterior en un Opel Astra GTC’

Tags: , , , , , , ,

Canvi de filtre de combustible en un Opel Astra GTC (motor Z19DT)

octubre 26th, 2013 by Tempesta48
  • catalan
  • spanish

En aquest brico us ensenyaré com canviar el filtre de combustible en un Opel Astra GTC 1.9 (amb motor Z19DT). De passada us ensenyaré a desmontar els braços dels eixugaparabrises perquè un treballador poc qualificat me’n va montar un malament quan em van haver de canviar el parabrises.
Continue reading ‘Canvi de filtre de combustible en un Opel Astra GTC (motor Z19DT)’

Tags: , , , , , , , , , ,